Auto op de kant in weiland na aanrijding op kruising

Henry-Wallinga©-Buldersweg-Nieuwleusen-01NIEUWLEUSEN – Bij een ongeluk op de kruising Buldersweg met de Prinses Beatrixlaan in Nieuwleusen is vrijdagavond een vrouw gewond geraakt. De vrouw reed met Hyundai op de Buldersweg en wilde de voorrangskruising oversteken. Daar zag zij een man rijdend op de Prinses Beatrixlaan over het hoofd. De man boorde zich met zijn auto in de flank van de vrouw. Hierdoor raakte het voertuig onbestuurbaar en belande op de zijkant in het weiland.

De vrouw raakte door de klap gewond aan haar schouder en pols. Ze kon onder begeleiding van medisch- en brandweerpersoneel zelf uit haar gekantelde auto klimmen waarna ze op de brancard werd gelegd. De bestuurder van de andere auto raakte niet gewond. Beide automobilisten moesten in het kader van “Botsen is blazen” meewerken aan een ademanalyse. Deze viel voor beide positief uit.

Bergingsbedrijf Leerentveld mocht de zwaar gehavende auto’s afvoeren. De verklaringen van beide bestuurders was zo duidelijk zodat er bij dit ongeval geen verkeersongevallenanalist hoefde te komen.