Woonboerderij volledig verwoest door grote brand

Henry-Wallinga©-Woonboerderij-Wanneperveen-06WANNEPERVEEN – Een felle woningbrand heeft zaterdagavond een woonboerderij aan de Veneweg in Wanneperveen volledig in de as gelegd. De brand ontstond rond 17:30 uur en was vrijwel direct al uitslaand. Vanuit de meldkamer werd daarom het sein middelbrand direct uitgegeven.

Tankautospuiten uit Giethoorn en Zwartsluis, de waterwagen vanuit Vollenhove en een hoogwerker vanuit Steenwijk werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. Enkele minuten later werden een WTS-500(Zwartsluis) en nog een tweetal tankautospuiten(Steenwijk) gealarmeerd om assistentie te verlenen.

Bij aankomst bleek dat er van de deels rietgedekte woonboerderij weinig meer te redden viel dus werd er ingezet om overslag naar naastgelegen woningen en schuren te voorkomen. Mede door dit plan bleef een schuur met vele tientallen koeien en een rietgedekte woning bespaard.

Volgens berichten is er bij de brand wel een kalfje om het leven gekomen. Twee ander kalfjes konden worden gered. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.