Bestelbus raakt van snelweg A28 en belandt in weiland

Henry-Wallinga©-Bestelbus-Weiland-A28-09ZWOLLE – Woensdagavond is de bestuurder van een bestelbus op de A28 de macht over het stuur verloren. De man reed in zijn Renault Traffic vanuit Zwolle richting Meppel toen het voor “De Lichtmis” helemaal mis ging. De man vloog van de weg, raakte de vangrail en werd de parallelweg over gelanceerd. De bestuurder vloog met zijn bestelbus over een sloot en kwam in een naastgelegen weiland tot stilstand.

De ambulancedienst vanuit post Lichtmis was snel ter plaatse maar kon vanwege de sloot niet bij de patiënt komen. Ook de politie was inmiddels ter plaatse maar kon eveneens niets voor de man doen. De Zwolse brandweer kwam eraan te pas om een loopplank over de sloot te leggen.

Ondanks de hevige klap die de man gemaakt moet hebben viel het letsel enorm mee. De schade was slechts een sneetje in de duim en een gevoelig scheenbeen. De man behoefde verder geen medische hulp en kon door een collega worden opgehaald.

Bergingsbedrijf Leerentveld mocht de totaal vernielde Renault uit het weiland takelen en bracht deze over naar het depot. Daar zal later worden beslist wat er met het voertuig gedaan zal worden. De kans is zeer groot dat u deze niet meer op de Nederlandse wegen tegen zult komen.