Bestuurster gewond bij aanrijding op Ceintuurbaan

Henry-Wallinga©-Ceintuurbaan-Zwolle-07ZWOLLE – Bij een flinke aanrijding op de Ceintuurbaan in Zwolle is vrijdagavond een vrouw gewond geraakt. Zij zat als bestuurster in een Daihatsu Cuore die vanuit de Dokter van Heesweg de Ceintuurbaan over wilde steken. Toen zij bijna de kruising over was werd ze in de rechterflank aangereden door een bestuurder van een MG die op de Ceintuurbaan reed. Duidelijk was dat iemand door “rood” moest zijn gereden, maar wie is bij ons niet bekend. De Verkeers Ongevallen Analyse mocht uitzoeken of de verklaringen van beide automobilisten klopte.

De vrouw raakte door de klap gewond en is naar het vlakbij gelegen ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de MG had geen letsel en kon gadeslaan hoe zijn totaal vernielde auto door bergingsbedrijf Leerentveld op de sleepauto getakeld werd. Ook de Cuore kon geen meter meer rijden en moest worden afgevoerd.

Ten tijde van het ongeval en het daarop volgende onderzoek was een deel van de drukke kruising afgesloten. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.MGF/TF Register

Hopelijk heeft de vrouw geen blijvend letsel opgelopen. Wel erg jammer van de deze origineel nieuw in Nederland geleverde MGF 1,8I Abingdon Special Edition.