Zeiljacht in brand in jachthaven

Henry-Wallinga©-Zeiljacht-Zwartsluis-07ZWARTSLUIS –  Bij een jachthaven aan de Vleugel in Zwartsluis is woensdagmiddag een zeiljacht door brand zwaar beschadigd. Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt kregen om 15:51 uur de melding van het brandende recreatievaartuig. Omdat het hier ging om brand in een vaartuig werd automatisch met een tweetal tankautospuiten aangereden.

Ter plaatse trof de brandweer een hevig rokende zeilboot aan. Van buiten was er weinig te zien maar het gehele interieur kan als verloren worden beschouwd. De brand werd geblust met één straal hoge druk.

De hulp van het tweede blusvoertuig was niet nodig zodat deze halverwege weer in kon rukken. Op het moment dat de brand ontstond was er niemand aan boord. Mogelijke oorzaak van deze brand is kortsluiting.