Passagier gewond bij ongeval op Viaductweg

Henry-Wallinga©-Viaductweg-Staphorst-01STAPHORST – Bij een verkeersongeval op de kruising van de Ebbinge Wubbenlaan met de Viaductweg is vanmiddag één persoon gewond geraakt. De gewonde zat als passagier in een voertuig die geen voorrang verleende op de drukke kruising. Door de botsing kwam één van de voertuigen onderaan de verhoogde kruising tot stilstand.

Volgens getuigen kwam de grijze Opel Zafira vanuit Meppel de kruising over. Hierbij zag de bestuurder de van rechts komende Renault Clio over het hoofd. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij maar één passagier moest met een ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel van deze persoon is nog onbekend.

Medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse brachten nauwkeurig alle sporen in kaart. Ook de stand van de auto’s, gevoerde verlichting en gebruik van de gordel werd onderzocht. Hiervoor werd het verkeer tijdelijk via een omweg langs het ongeval geleid.

Na het onderzoek kreeg berger Hooikammer de opdracht om de twee totaal vernielde auto’s af te slepen.