Betrokkene rijdt door na aanrijding op A28

Henry-Wallinga©-Auto-Doorrijder-A28-02ZWOLLE – Maandagavond even voor middernacht is bij een aanrijding een auto op de kop in de sloot beland. Op de A28 ter hoogte van parkeerplaats “De Marke” kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing. Eén van de voertuigen raakte onbestuurbaar en kwam ondersteboven in een sloot tot stilstand. Het andere voertuig tolde eenmaal om zijn as en vervolgde zijn weg zonder zich bekend te maken.

De brandweer en politie-eenheden uit Zwolle en het medisch personeel van ambulancepost “De Lichtmis” kregen een alarm voor een ongeval met letsel. Van letsel was gelukkig geen sprake. De bestuurder kon met enige hulp zelf het voertuig verlaten. Na een kort onderzoek in de ambulance bleek dat de man niet gewond was geraakt. Aan de politie verklaarde de man dat zijn auto van achteren werd aangereden. Van de andere betrokken auto was niets bekend.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Hij onderzocht een aantal brokstukken om zo mogelijk achter het type voertuig te komen welke ook bij de aanrijding was betrokken. Mocht u iets gezien hebben neemt u dan contact op met de politie: 0900-8844. Berger Leerentveld takelde de totaal vernielde auto uit de sloot en voerde deze af. Het verkeer kreeg een snelheidsbeperking opgelegd en mocht niet over de derde rijstrook.