Binnenvaartschip ramt brug over Meppelerdiep

Henry-Wallinga©-Meppelerdiepbrug-Zwartsluis-01ZWARTSLUIS – Een binnenvaartschip heeft maandagavond rond 19:00 uur een aanvaring gehad met de brug over Meppelerdiep in Zwartsluis. De schipper had door de enorme stroming moeite om zijn schip door de opening van de brug te krijgen. Toen dit eindelijk lukte liet de brugwachter de brug weer neer om het verkeer weer vrije doorgang te geven. Echter kreeg de sterke stroming grip op het schip en dreef het terug. De stuurhut kwam tegen het brugdek en raakte zwaar beschadigd.

Omdat niet zeker was of de brug schade had opgelopen werd besloten geen verkeer meer toe te laten. Een uitgebreid onderzoek werd gestart. Voor de vele weggebruikers werd een omleidingroute ingesteld. Het met zand geladen schip werd ondertussen door Hebo Maritiemservice naar de werkhaven van de firma gebracht. Hier kon de hevig geschrokken schipper bijkomen van de hachelijke momenten.

Nadat de brug uitvoerig was gecontroleerd werden er enkele testen uitgevoerd. Deze verliepen goed en tegen 22:30 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. Een stuk vlag bleef als stille getuige achter aan de ophanging van een lamp.