Auto te water na aanrijding op Tagweg

Henry-Wallinga©-Tagweg-Genemuiden-02GENEMUIDEN – Bij een aanrijding op de Tagweg in Genemuiden zijn maandagavond twee voertuigen onherstelbaar beschadigd. Een bestuurster van een Volkswagen Polo wilde op de Tagweg linksaf het Hoofdspoor inrijden. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de bestuurder van een Toyota Aygo hetgeen resulteerde in een aanrijding. Door de botsing kwam de Toyota in de naastgelegen sloot tot stilstand.

De opgeroepen ambulancedienst en politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse maar troffen de beide automobilisten naast hun voertuigen en in goede gezondheid aan. Wel werden beide bestuurders snel even onderzocht maar zij behoefden geen verdere zorg.

Door de duidelijke verklaringen van beide bestuurders aan de politie was een verder onderzoek niet nodig en mocht berger Hooikammer de auto’s afvoeren. Vakkundig werd de te water geraakte auto uit de sloot gevist. Ook het andere voertuig stond al snel op de bergingsauto. Nadat de brokstukken van het wegdek waren geveegd werd de tijdelijk afgesloten Tagweg weer vrijgegeven.