Zuidwesterstorm zorgt voor overlast in Zwartewaterland

Henry-Wallinga©-Zuidwesterstorm-Zwartewaterland-16ZWARTEWATERLAND – De zware zuidwesterstorm die vandaag over Nederland trok zorgde ook in de gemeente Zwartewaterland voor de nodige overlast. Vanaf 11:00 uur waren de manschappen van de drie brandweerposten en veel medewerkers van de gemeente in de weer om alle meldingen die binnenkwamen weg te werken.

Ruim 40 meldingen kwamen er binnen voor de brandweer. Dit varieerde in een gevaarlijk hangende tak tot een boom tegen een school of woning. Ook werd de doorgang van sommige wegen in Zwartewaterland belemmerd door een omgevallen boom.

Vanuit de brandweerkazerne in Zwartsluis, alwaar de meldingen vanuit de Meldkamer Oost Nederland binnenkwamen, werden manschappen voor de gehele gemeente aangestuurd. Tegen 19:00 uur werden de laatste meldingen uitgegeven en was het weer rustig in de tijdelijke meldkamer.

Ondanks de vele meldingen bleef het gelukkig allemaal bij materiële schade en raakte er niemand gewond. Volgens geleerden was dit de zwaarste storm die over Nederland trok sinds 1990 en werden er snelheden gemeten van ruim 120 kilometer per uur. Het KNMI gaf dan ook de code rood af.