Enorme ravage na onwelwording op A28

Henry-Wallinga©-Onwel-A28-02STAPHORST – Medewerkers van een glasherstelbedrijf kregen vanmiddag de schrik van hun leven. Op de A28 tussen Meppel en Staphorst zag het duo een automobilist rijden die volgens hen niet het hoofd bij het autorijden had. Zij maanden de bestuurder tot stoppen en vlak voor de afrit naar Staphorst kwam de auto tot stilstand. De glasherstellers zetten hun bedrijfsbus voor de auto van de man welke een verwarde indruk maakte. Het tweetal stapte uit om hulp te verlenen toen plots de man het gas intrapte en met een flinke vaart zich in de bedrijfsbus boorde.

De bedrijfsbus, geladen met vele glasplaten, schoot naar voren en verloor een flink deel van zijn lading. Direct werd contact gezocht met het alarmnummer 112 welke de hulpdiensten met spoed verzocht om naar de ongevalslocatie te gaan. Brandweerkorpsen van Staphorst en Meppel, diverse politie-eenheden en een ambulance kwamen aangesneld om zich te ontfermen over enige slachtoffers.

Na een kort onderzoek bleek dat een opname van de onwel geworden man niet nodig was. Ook de twee glaszetters kwamen ongeschonden uit dit avontuur. Wel was het duo enorm geschrokken en moesten in de berm weer even op adem komen. Brandweer en ambulance konden dus weer terug naar hun posten.

Berger Hooikammer heeft de totaal vernielde Toyota Landcruiser en de bedrijfsbus afgevoerd. Daarna kon worden begonnen aan de grote schoonmaak van de met glas vervuilde rijstroken. Hiervoor werd een veegauto ingezet . Tijdens de werkzaamheden werd één rijstrook en de vluchtstrook afgesloten en werd een snelheidsbeperking van 50 km/u ingevoerd. Hierdoor ontstond er een file van ruim zes kilometer.