Voorrangsfout leidt tot gewonde

Henry-Wallinga©-Achthoevenweg-Staphorst-03STAPHORST – Vrijdagmiddag is een bestuurder van een Volkswagen Golf gewond geraakt nadat de man in botsing was gekomen met een bedrijfsbus. De bestuurder van deze bus wilde op de Achthoevenweg linksaf de Hoogeweg inrijden en stond verkeerd voorgesorteerd. De bus stond iets over de helft van de weg en de bestuurder wilde nog even snel voor de tegemoetkomende automobilist de weg indraaien. Een botsing was het gevolg.

Door de klap raakte de bestuurder van de Golf gewond aan zijn borst. Uiterst voorzichtig is de man uit zijn auto gehaald. Hiervoor moest de brandweer het portier en het achterscherm weghalen. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd.

Een tweetal verkeersongevallenanalisten bogen zich over deze zaak en brachten alles nauwkeurig in kaart. Berger Hooikammer heeft beide voertuigen afgesleept. Later zullen de voertuigen nader onderzocht worden.