Ravage na kettingbotsing op A28

Henry-Wallinga©-Kettingbotsing-A28-06ZWOLLE – Vanmorgen vroeg is op de A28 bij Zwolle een flinke chaos ontstaan na een kettingbotsing. Bij de botsing waren een vrachtwagen, een motorrijder, bedrijfswagens en een viertal personenauto’s betrokken. De hulpdiensten kregen rond 07:00 uur de melding vanuit de alarmcentrale van het ongeval met letsel.

De brandweerkorpsen van Staphorst, Hasselt en Nieuwleusen, politie-eenheden en een ambulance werden verzocht om met spoed naar de ongevalslocatie te gaan. Wonder boven wonder raakte niemand gewond en was de hulp van de brandweer en ambulance dus niet nodig.

Door het ongeval waren drie rijstroken afgesloten wat al snel resulteerde in een lange file van ruim 15 kilometer.

Bergers Leerentveld en Hooikammer deden er alles aan om de rijbanen zo snel mogelijk weer vrij te krijgen en zo het verkeer weer de vrije doorgang te geven. Nadat de beschadigde voertuigen geborgen waren en het wegdek ontdaan was van alle brokstukken kon tegen 09:00 uur het rode kruis boven de rijstroken weggehaald worden en kreeg het verkeer weer vrij baan.