Autobrand op Hasselterweg

Henry-Wallinga©-Hasselterweg-Zwolle-03ZWOLLE – De Zwolse brandweer werd vrijdagmiddag rond half twee opgeroepen voor een autobrand. Aan de Hasselterweg voor de verkeerslichten ter hoogte van de Teunisbloemweg stond een Renault Twingo flink te branden.

De felle brand werd snel geblust met een straal hoge druk. De bestuurster had ondertussen haar vriend al ingelicht over hetgeen er gebeurt was en deze kwam met een autoambulance naar de locatie. De zwaar gehavende Twingo kon namelijk geen meter meer rijden.

Het verkeer werd door brandweermannen veilig om het wrak geleid. Ondertussen werd het motorcompartiment met de warmtebeeldcamera gecontroleerd. Ook het interieur werd onderworpen aan een strenge controle. Van brand was geen sprake meer dus mocht het 16 jaar oude vervoersmiddel opgeladen worden. Binnen een half uur keerden spuitgasten weer terug naar de kazerne en was er van het hele incident niets meer te merken.