Zeer grote brand in loods Riethandel Jos van Rees & Zn

Henry-Wallinga©-Riethandel-Genemuiden-01GENEMUIDEN – Een zeer grote brand heeft in de nacht van maandag 30 september op dinsdag 1 oktober een loods vol met riet aan de Greenteweg volledig verwoest. De brandweer van Genemuiden kreeg om 03:26 uur de eerste melding binnen van de vernietigende brand. Binnen een minuut werd er al opgeschaald naar middelbrand en werden de Officier van Dienst en een hoogwerker vanuit Zwolle op pad gestuurd. De rode gloed was al van ver te zien. De bevelvoerder van de eerste tankautospuit maakte al snel grote brand waarop ook het buurtkorps Hasselt en het groot watertransport werd opgeroepen.

Om kwart voor vier kreeg ook de brandweer van Zwartsluis de melding van de zeer grote brand en mocht samen met de hoofdofficier van dienst richting de Greenteweg in Genemuiden. De gehele loods stond van voor tot achter in brand en even was er de kans op overslag naar één van de vele naastgelegen loodsen. Door snel optreden van de brandweer kon dit worden voorkomen.

De getroffen schuur, op het terrein van de Genemuider Riethandel, was één van de grootste opslagloodsen van het Genemuider bedrijf. Er zijn o.a. twee vrachtwagens en een grote hoeveelheid aan riet ten prooi gevallen aan de vlammen.

Het sein brandmeester is loop van de ochtend gegeven maar het nablussen zal nog vele uren in beslag nemen. Met behulp van kranen werd de inhoud van de schuur losgetrokken, afgeblust en vervoerd naar een weiland.
Bij de brand zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen bij de brand. De politie heeft de zaak in onderzoek.