Jongerenkeet verwoest door brand

Henry-Wallinga©-Keet-StJansklooster-09SINT JANSKLOOSTER – Een korte maar felle brand aan de Barsbeek in Sint Jansklooster heeft zaterdagavond een jongerenkeet volledig verwoest. Rond elf uur kwam er op de alarmcentrale een melding binnen van de brand. Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Vollenhove werden met spoed naar de brandende keet gestuurd. Al snel bleek dat er van de keet niets meer te redden viel maar de ruim 130 ronde balen hooi die binnen enkele meters van de brand stonden opgeslagen liepen wel gevaar. Hierop werd dan ook snel ingezet.

In de keet stonden ook een aantal gasflessen. Volgens buurtbewoners was één fles gebarsten welke dan ook metershoge vlammen veroorzaakte. Twee andere flessen konden door de brandweer worden veiliggesteld.

De oorzaak van de brand is zeer waarschijnlijk een houtkachel die de omgebouwde stacaravan moet verwarmen. Bij het verlaten van de keet bleek dat deze nog niet geheel gedoofd was.

Met behulp van een shovel werden de brokstukken van de stacaravan van elkaar gehaald zodat deze goed konden worden afgeblust. Na een laatste controle met de warmtebeeldcamera werd duidelijk dat er geen gevaar meer was en kon worden begonnen met het opruimen van de ingezette materialen. Tegen 00:30 uur keerden de spuitgasten weer richting de verschillende kazernes wachtend op de volgende melding…