Groot gaslek veroorzaakt wegverzakking

Henry-Wallinga©-Gaslekkage-Conradsweg-05ZWARTSLUIS – Dinsdagmiddag werd de brandweer van Zwartsluis, Staphorst en Nieuwleusen opgeroepen voor een gaslekkage. Tijdens boor werkzaamheden aan de Conradsweg was een transportleiding van de Rendo geraakt. De middeldruk gasleiding van 8 bar werd tijdens een horizontaal gestuurde boring geraakt. Door de lekkage werd er een groot gat geslagen naast de weg en ook zakte de weg enkele tientallen centimeters. Monteurs hebben de leiding afgesloten waarna morgen met de reparatie kan worden begonnen.

Uit voorzorg werd de brandweer gebeld en werden er diverse metingen gedaan. Uit deze metingen werd duidelijk dat er geen gevaar was voor de omgeving. Nadat de leiding was afgesloten keerden de brandweerkorpsen weer terug. Vanwege de verzakking is de gehele Conradsweg gestremd voor al het verkeer. Voor zover bekend raakten er geen huishoudens afgesloten van het gasleidingstelsel.