Brandende trailer veroorzaakt flinke overlast op A28

Henry-Wallinga©-Trailer-Brand-A28-03ZWOLLE – Een brandende trailer van een vrachtwagencombinatie heeft vrijdagmiddag voor flink wat overlast gezorgd. De chauffeur van de combinatie kreeg op de A28 tussen de Lichtmis en Zwolle, ter hoogte van tankstation Haerst door, dat zijn met papier geladen oplegger in brand stond. Snel werd de trailer afgekoppeld en werd de hulp van de brandweer ingeroepen.

Brandweereenheden uit Hasselt en Staphorst werden vanuit de alarmcentrale op pad gestuurd. De brand was met een straal “hoge druk” snel onder controle. Een vastgelopen, oververhit lager in de voorste as van de trailer was de veroorzaker van de brand. Om de spuitgasten veilig te laten werken werden twee rijstroken afgesloten, hetgeen ras resulteerde in een kilometers lange file.

De trailer werd door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. De onfortuinlijke chauffeur kon de rit voortzetten met zijn eigen truck. Nadat alle rijstroken weer waren vrijgegeven, loste de file al snel op.