Brandweeroefening in Basisschool De Trekschuit

Henry-Wallinga©-Trekschuit-Hasselt-12HASSELT – Woensdagavond was basisschool de Trekschuit het decor van een brandweeroefening. In de school was tijdens werkzaamheden brand uitgebroken in de CV-ruimte. In de school waren alleen meester Ronald nog aanwezig met zijn 26 kinderen. Deze waren verdeeld over enkele lokalen bezig met opdrachten. Bij het merken van de brand vluchten de leerlingen alle kanten op en verscholen zich voor de rook en het vuur op de onmogelijkste plekken. Taak voor de brandweer om alle kinderen zo snel en veilig mogelijk uit het brandende gebouw te krijgen.

Na een snelle verkenning om het pand werden de manschappen aangestuurd om het pand te betreden en op zoek te gaan naar de slachtoffers en de brandhaard. Al snel werd de brandhaard gevonden en deze kon worden afgeblust. Ook waren ondertussen bijna alle kinderen getraceerd maar één leerling was nog zoek. Ondanks dat de manschappen het lokaal al hadden doorzocht bleek er nog wel een leerling verscholen te zitten. De jonge knul was achter een kast gekropen en was zo zeer moeilijk te vinden.

Zowel voor de manschappen van de brandweerpost Hasselt als voor de figuranten, leerlingen van groep 7 van basisschool de Driemaster en hun meester Ronald, was het een zeer geslaagde oefening. Zo werden de kinderen bewust gemaakt op de gevaren van brand en de gevolgen hiervan. Na afloop kregen zij de kans om hun verhaal te doen en vragen te stellen.