Open dag gemeente en brandweer Meppel

Henry-Wallinga©-Open-Dag-Meppel-05MEPPEL – In en rond de brandweerkazerne van Meppel aan de Paradijsweg was het vandaag een drukte van belang. De brandweer hield samen met de gemeente een open dag. Vele kinderen trokken er met hun ouders opuit om te genieten van de demonstraties, een rondrit in een brandweerauto, een kijkje over Meppel vanuit de hoogwerker of om zelf brandweerman of vrouw te spelen. Zo konden de kinderen in een met rook gevulde container lopen of met het redgereedschap werken.

Op het terrein achter de kazerne kon je een kijkje nemen in een ambulance, politieauto of zelfs even op een politiemotor. Ook het Sigmateam was aanwezig en had een tent opgezet waarin zij de nodige tekst en uitleg gaven.

Bij de stand van de Lotus was ook spitsuur. Vele kinderen kregen een blauw oog of een flinke snijwond aangemeten van de lotusdames. Vol trots werden de geschminkte lichaamsdelen getoond aan vader of moeder.

De dag werd goed bezocht en zal over twee jaar dan ook zeker opnieuw gehouden worden.