Zeer grote brand bij basisschool De Toermalijn

Henry-Wallinga©-Streukelerveste-Hasselt-05HASSELT – Vannacht om 03:17 uur kreeg de brandweer van Hasselt een brandmelding via de MON van een particuliere alarmcentrale. Bij de Streukerler Veste aan de Prinsenstraat zou een brandmelder zijn afgegaan. Omdat de alarmcentrale van meerdere melders een alarm kreeg kon dit weleens serieus zijn. Inderdaad kon men vanaf ruime afstand al flinke vlammen zien op het dak van het pand. Er werd snel de hulp ingeschakeld van een hoogwerker uit Zwolle.

Vier minuten na de melding kreeg ook de post van Genemuiden het verzoek om met de hoogste prioriteit richting Hasselt te komen om te assisteren bij de brand. De status was inmiddels middelbrand.

Na zes minuten werd het sein grote brand gegeven en mocht ook de post Zwartsluis uitrukken. Één minuut later kwam de classificatie zeer grote brand en stonden alle tankautospuiten van de gemeente aan het brandadres.

De brand was gelukkig snel onder controle en kon een aantal voertuigen weer inrukken. In het Multifunctioneel centrum Streukerler Veste zijn onder andere basisschool De Toermalijn, een kinderdagverblijf en de sporthal gevestigd. Met name de basisschool heeft veel schade opgelopen en zal de rest van de week gesloten blijven.

De politie is een technisch onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Hierbij wordt brandstichting niet uitgesloten. Door middel van een buurtonderzoek probeert men bijzonderheden te achterhalen. Mocht u iets bijzonders gezien of gehoord hebben kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.