Woningbrand loopt met sisser af

Henry-Wallinga©-Achterweg-Genemuiden-02GENEMUIDEN – Bij een woning aan de Achterweg in Genemuiden heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 augustus een kleine brand gewoed. Passanten zagen rond kwart over twee een conifeer in de tuin van een woning in brand staan en waarschuwde de bewoonster. Het vuur sloeg over naar de houten rabatdelen en het rieten dak van de woning waarop snel de brandweer werd gebeld.

Een eerste bluspoging werd gestart door de passanten. Dit werd snel overgenomen door de gealarmeerde brandweer die zeer snel ter plaatse was. Met een straal hoge druk werd er snel een eind gemaakt aan de vlammen. Na een grondige controle van het rieten dak en de rabatdelen met de warmtebeeldcamera werd het sein brandmeester gegeven en kon er worden ingepakt.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en komt graag in contact met getuigen die rond het tijdstip van de brand iets opvallends hebben gezien. Heeft u informatie die meer duidelijkheid geeft over de oorzaak van de brand, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.