Ree te water aan Hasselterweg

Henry-Wallinga©-Hasselterweg-Rouveen-04ROUVEEN- Zondagavond werd een zwemmende ree gespot door automobilisten die over de Hasselterweg ter hoogte van De Lichtmis reden. Het arme beestje was in de Dedemsvaart terecht gekomen maar kon met geen mogelijkheid weer aan wal komen. Na vele verwoede pogingen om tegen de hoge wal op te springen zwom het beest doelloos rond. De Staphorster brandweer werd opgeroepen om het dier uit het water te vissen.

Als snel kwam een brandweerauto met daarachter een handzaam bootje de parallelweg oprijden. Na kort overleg werd de boot te water gelaten en werd de achtervolging ingezet. Eerst was de ree het niet eens met de bedoelingen van de drie brandweermannen in het bootje, maar na wat heen en weer gezwem gaf de ree zich toch over aan de bemanning van de brandweerboot.

Het beest werd aan wal gebracht waarna het in een weiland weer werd vrijgelaten. Een beetje versuft van het dolle avontuur liep het beest dan toch maar de vrijheid tegemoet.