Automobilist botst op trailer

Henry-Wallinga©-Auto-Truck-A28-05ZWOLLE – Op de snelweg A28 is dinsdagavond tussen De Lichtmis en Zwolle een ongeval gebeurt. Even voor elven kregen de hulpdiensten een melding voor een ongeval met letsel en beknelling tussen een personenauto en een vrachtwagencombinatie. Door onduidelijke oorzaak botste een automobilist achterop de trailer en kwam dwars op de rijbaan tot stilstand. Brokstukken lagen over twee van de drie rijbanen verspreid.

Bij aankomst van de hulpdiensten was de bestuurder inmiddels al uit zijn auto. De man werd onderzocht in de ambulance. Voor de opgeroepen brandweereenheden van Hasselt, Staphorst en Nieuwleusen waren geen werkzaamheden zodat zij vrijwel direct weer konden inrukken.

De chauffeur van de combinatie had weinig gemerkt van de aanrijding en kon al snel zijn weg vervolgen. Wel moest de man langs een garage voor reparatie van de verlichting. De zwaar beschadigde auto werd door bergingsbedrijf Leerentveld uit Zwolle afgevoerd. De eigenaar mocht plaatsnemen naast de berger. Hij had na een uitvoerige controle door de ambulancebroeder geen letsel. Een veegwagen heeft de snelweg ontdaan van de vele brokstukken waarna de rijbanen tegen twaalf uur weer konden worden vrijgegeven.