Frontale aanrijding tussen personenauto en touringcar

Henry-Wallinga©-DenHulst-Nieuwleusen-04NIEUWLEUSEN – Diverse hulpverleningsdiensten werden ingeschakeld, toen alarmunummer 112 gebeld werd met de alarmerende mededeling, dat zich op de N377 bij Nieuwleusen een ernstig verkeerongeval had voorgedaan.
Precies op de overgang van de Den Hulst naar de Oosterhulst trof men een ware ravage aan. : Op de oversteek stond een totaal vernielde Ford Fiesta en even verderop een touringcar, die in de zuidelijke berm een boom had geramd, nadat de bus een flink eind door de berm had geploegd in een poging van de chauffeur, de spookrijder te ontwijken.

De negentienjarige Fiesta-bestuurder, die volgens getuigen pal voor de botsing op de verkeerde weghelft had gereden, was zwaar gewond en zat bekneld in de auto.
De jonge automobilist -een inwoner van Staphorst- werd door de brandweer met hydraulische redgereedschap bevrijd en daarna onder begeleiding van de MMT-arts per ambulance naar een ziekenhuis in Zwolle gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

Van de 47 passagiers van de touringcar – voornamelijk senioren- liepen slechts twee licht letsel op, omdat de meesten hun veiligheidsgordels droegen. Ook de buschauffeur bleef ongedeerd, hoewel de reisbus van voren zware schade had opgelopen. Een passagiere werd vanwege hartklachten uit voorzorg naar een ziekenhuis vervoerd.

De geschrokken passagiers waren direct door omwonenden op voorbeeldige wijze opgevangen en in de voortuin van een woning in inderhaast aangesleept zitmeubilair geholpen en op hun gemak gesteld.
Nog tijdens de hulpverlening startten verkeersongevallenanalisten een onderzoek naar toedracht en gevolgen.

De overgebleven passagiers, die kort voor het ongeval een bezoek aan Staphorst hadden gebracht, vervolgden in een bus van Gebo hun tocht naar Ootmarsum, waar ze vanavond opgevangen worden.