Brandweer bevrijdt kind uit speeltoestel

Henry-Wallinga©-Drapeniersgilde-Hasselt-04HASSELT – Zondagmiddag rond kwart over vier kreeg de Hasselter brandweer een melding van een ongeval materieel aan de Drapeniersgilde. Aldaar was een kind bekneld te komen zitten in een speeltoestel. Ruim een half uur werd gepoogd het kind uit zijn benarde positie te krijgen waarna toch maar de hulp van de brandweer werd ingeroepen.

Met het hydraulisch redgereedschap werd uiterst voorzichtig het speeltoestel om de jongen weggeknipt. Hevig geschrokken maar gelukkig zonder letsel kon het kind uiteindelijk in de armen van zijn moeder gesloten worden. Een gedeelte van het speeltoestel is verwijderd door de leden van de brandweer om verdere problemen te voorkomen. Het kind kreeg een “Goodbear” als troost aangeboden.