Motorrijder ernstig gewond bij ongeval op Koesteeg

Henry-Wallinga©-Koesteeg-Dalfsen-08DALFSEN – Een motorrijder is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Koesteeg in Dalfsen. De motorrijder wilde een vrachtwagencombinatie inhalen, ondanks de dubbele doorgetrokken streep, toen er net op dat moment een auto vanaf de Gerner Es linksaf de Koesteeg op wilde draaien. De automobilist had deze actie niet verwacht en kon nog makkelijk voor de vrachtwagen langs. De motorrijder botste vol in de flank van de auto en vloog over de auto en kwam enkele meters verderop op het wegdek terecht.

Gezien de aard van het letsel werd een mobiel medisch team opgeroepen. De bemanning van de ambulance kreeg de man al snel stabiel zodat de man met spoed naar een ziekenhuis kon worden overgebracht. Het MMT werd afgemeld. De bestuurder van de personenauto kwam met de schrik vrij.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst bracht alles in kaart waarna berger Leerentveld de auto en motor kon afvoeren. De brandweer van Dalfsen mocht nog in actie komen om het wegdek te reinigen. De Koesteeg is door het ongeval enkele uren afgesloten geweest voor al het verkeer.