Verdachte omstandigheden bij brand in recreatiewoning

Henry-Wallinga©-Brandstichting-IJhorst-13IJHORST – In de nacht van zaterdag op zondag 16 juni is er brand ontstaan in twee bungalows op een park aan de De witte bergen in IJhorst. Bij een derde bungalow trof men verdachte sporen aan. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen. In alle drie de bungalows lagen mensen te slapen. Niemand raakte gewond.

Rond 02.30 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een brand in een bungalow op het recreatiepark. De brandweer kwam ter plaatse en begon met blussen. De mensen in de bungalow bleken al uit de woning te zijn. Eén bungalow is volledig afgebrand. In een tweede vakantiewoning bleek ook brand ontstaan te zijn. Deze kon door de bewoners zelf worden geblust. Bij een derde bungalow vonden agenten verdachte sporen die kunnen duiden op brandstichting.

Rondom het bungalowpark zit een hekwerk. Een deel van het hek bleek vernield te zijn. Vanwege de verdachte omstandigheden en sporen houdt de politie rekening met brandstichting.

De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.