Hennepkwekerij ontmanteld aan de Moerasorchidee

Henry-Wallinga©-Hennepkwekerij-Zwartsluis-10ZWARTSLUIS – De politie heeft donderdagmiddag 13 juni op de Moerasorchidee in Zwartsluis een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Bij deze ontmanteling zijn twee personen zijn aangehouden.

De politie kwam de kwekerij na een anonieme melding op het spoor. In de woning was, verdeeld over vier ruimtes, een hennepkwekerij met ruim 490 hennepplanten ingericht.

Tijdens de ontmanteling probeerden een 21-jarige man zonder vaste woonplaats en een 20-jarige vrouw uit Voorburg de woning te ontvluchtten. Zij konden in de buurt worden aangehouden en zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

In de woning bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op en doet aangifte van diefstal stroom. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Het duo is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.