Alcomobilist botst op geparkeerde bestelbus(Update)

Henry-Wallinga©-DenHulst-Nieuwleusen-06NIEUWLEUSEN – Maandagavond kregen politie en ambulancemedewerkers een melding van een ongeval letsel op de Den Hulst in Nieuwleusen. Daar was een bestuurder van een Opel Astra op een geparkeerde Mercedes bus gebotst. De man, een 60-jarige man uit IJhorst, reed op de parallelweg van de N377 richting Nieuwleusen tegen een links in de berm staande bus. Na een controle door het medisch personeel bleek dat de man ongedeerd was.

In het kader van Botsen is Blazen werd bij de man een blaastest afgenomen welke resulteerde in een aanhouding. De man is door een andere politie-eenheid overgebracht naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse. De uitslag van deze analyse was 720 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Berger Leerentveld heeft beide voertuigen afgevoerd.