Vrouw met brommobiel te water

Henry-Wallinga©-Brommobiel-Meppel-09MEPPEL – Op de Zomerdijk in Meppel is afgelopen nacht een vrouw met haar brommobiel te water geraakt. De vrouw reed een doodlopend gedeelte van de Zomerdijk in om vervolgens over een flink stuk grasveld uiteindelijk in de Sethehaven terecht te komen. De vrouw wist zelf haar vervoersmiddel verlaten en naar de kant te zwemmen. Daar werd zij op het droge geholpen door de inmiddels gealarmeerde brandweer en een omstander.

Brandweerduikers uit Emmen hebben de omgeving en de brommobiel zelf nog gecontroleerd op eventuele inzittenden. Hiervan was geen sprake. De vrouw is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. Berger Leerentveld heeft de brommobiel, die al half door de brandweer op het droge was getakeld, afgevoerd.