Brand in shredder bij Van Dijk Containers

Henry-Wallinga©-VDC-Genemuiden-05GENEMUIDEN – De brandweer van Genemuiden werd vannacht om 03:31 uur opgeroepen voor een brand bij een containerbedrijf. Aan de Sisalstraat was bij Van Dijk Containers brand ontstaan in een shredder.
Een medewerker die zijn werkdag wilde beginnen ontdekte de brand en alarmeerde de brandweer.
Via de alarmcentrale werd de eerste tankautospuit op pad gestuurd maar gezien de omvang en de eerdere geschiedenis van het bedrijf besloot de centralist op te schalen naar middelbrand zodat ook de tweede tankautospuit naar het brandadres moest.

De sprinklerinstallatie, die even later door de medewerker werd geactiveerd, hielp goed de brand binnen de perken te houden. Met enkele stralen hoge druk kon er snel een einde worden gemaakt aan de brand. Doordat de brand tijdig werd ontdekt bleef de schade beperkt. Nadat het pand geventileerd was mochten de werknemers weer verder met de werkzaamheden.