Schoorsteenbrand loopt maar net goed af

Henry-Wallinga©-Reiger-Genemuiden-12GENEMUIDEN – De bewoners van een woning aan de Reiger in Genemuiden zijn maandagavond ontsnapt aan een woningbrand. Buurtbewoners attendeerden de bewoners dat er vlammen uit hun schoorsteenkanaal kwamen. Na een kijkje van de bewoner bleek inderdaad dat het kanaal in brand stond. De houtkachel werd leeggeschept in de hoop dat de brand zou doven.

Na een aarzeling werd toch maar de brandweer gebeld welke met een prio 2 melding werd opgeroepen voor een nablussing. Bij aankomst van de brandweer waren er nog rookwolken waarneembaar waarop direct de hulp van een hoogwerker werd ingeroepen. Snel werd het dak betreden en bij controle bleek dat de brand al was doorgeslagen naar het dakbeschot en de naastgelegen dakkapel. Met een straal hoge druk kon dit snel worden afgeblust. Hulp van de hoogwerker was dus niet meer nodig.

De schade die de korte brand veroorzaakte bleef gelukkig beperkt tot het dak.