Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval op A28

Henry-Wallinga©-A28-Zwolle-08ZWOLLE – Bij een eenzijdig ongeval op de A28 is dinsdagmorgen een automobilist gewond geraakt. Brandweerkorpsen van Zwolle, Nieuwleusen, Staphorst en Hasselt werden om 04:20 uur gealarmeerd voor een ongevalmelding vlak na tankstation Haerst. Daar was de bestuurder van een Volvo met zijn voertuig in de middenberm terecht gekomen. Door een ruk aan het stuur werd de auto onbestuurbaar en gleed dwars de weg over. De auto kwam zwaar vernield na enkele buitelingen op de wielen in een droge sloot tot stilstand.

De gewonde bestuurder is onder toezicht van het medisch personeel door de brandweer uit zijn auto gehaald en overgebracht naar een ziekenhuis. De verkeersongevallendienst kwam ter plaatse om de sporen van het ongeval vast te leggen. Tijdens de bevrijdingsactie en het onderzoek door de VOA werden twee van de drie rijbanen afgesloten voor het verkeer.