Schoorsteenbrand aan de Tureluur

Henry-Wallinga©-Tureluur-Genemuiden-01GENEMUIDEN – Zaterdagavond werden de blusgroepen van Genemuiden opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Tureluur. Bij aankomst was al snel duidelijk dat het serieus was. De hele straat stond vol rook en de vlammen sloegen uit het kanaal. De bevelvoerder vroeg direct de hulp in van de hoogwerker. Deze kwam met de hoogste prioriteit naar Genemuiden.

Ondertussen werd de valbeveiliging gereed gemaakt om alvast een eerste inspectie te doen op het dak. Met de warmtebeeldcamera werden kanaal en woning nauwkeurig in de gaten gehouden op eventuele bijzonderheden.

Vanuit de inmiddels gearriveerde hoogwerker werd het kanaal geveegd en grondig geïnspecteerd. Er kwam een behoorlijke hoeveelheid roet uit het kanaal dat eind vorig jaar toch nog een veegbeurt had gehad.

Na deze veegbeurt en controle kregen de bewoners een stookverbod opgelegd en keerden de wagens weer retour naar de kazernes. De bewoners hadden alleen een rooklucht in de woning maar verder was er geen schade aan de woning.