Aanhanger van vrachtwagencombinatie op zijn kant op dijk

Henry-Wallinga©-N331-Wind-Zwartsluis-01ZWARTSLUIS – Op de dijk tussen Zwartsluis en Hasselt is donderdagmiddag een aanhanger van een vrachtwagencombinatie door de harde wind omgeslagen. De onfortuinlijke chauffeur had net zijn lading gelost in Zwartsluis en was weer op weg voor een nieuwe lading. De lege combinatie was door de harde wind moeilijk onder controle te houden. Een flinke windvlaag blies de aanhanger om en het trekkende voertuig kwam met de achterwielen omhoog. De weg werd hierdoor volledig versperd.

De harde wind maakte het bergingsbedrijf Hooikammer niet makkelijk. Telkens als de aanhanger bijna weer op de wielen stond blies de wind hem weer om. Besloten werd om de truck en aanhanger te gaan verzwaren met zandzakken. Nu lukte het wel om weer vaste grond onder de aanhanger te krijgen en snel werd de boel afgesleept.

Door deze ietwat langdurige bergingsoperatie was het verkeer in Hasselt volledig vastgelopen. Het verkeer werd wel via de parallelweg omgeleid maar leidde wel tot een chaos. Tegen vieren was de weg weer vrijgegeven alleen voor het volumetransport bleef de dijk gesloten.