Nieuw voertuig brandweer Hasselt

Henry-Wallinga©-PMS-Hasselt-03HASSELT – Achter de roldeur van de brandweerkazerne in Hasselt pronkt sinds vorige week de nieuwe Personeel/Materieel/Slangenwagen. Na een poosje geduld te moeten hebben staat de Renault er dan eindelijk. Met zijn 270 PK is deze Renault Midlum een ideale vervanger voor de 20 jaar oude Mercedes Benz.

Het voertuig is met name bedoeld om de waterwinning over grotere afstanden mogelijk te maken. Te denken valt dan aan waterlevering in het buitengebied en industrieterrein maar ook aan de oude binnenstad. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat de bluswatervoorziening op die drie punten slecht gesteld is.

Ook zit er in deze vrij unieke PMS (personeel/materieel/slangenwagen) de nodige materialen voor stormschades, extra ademluchttoestellen, ladders, veetakel en nog veel meer. De PMS zal eveneens ingezet worden als trekkend voertuig voor de motorspuitaanhanger.