Verdachte stoffen aangetroffen in woning

Henry-Wallinga©-Linnenweverstraat-Zwolle-04ZWOLLE – De politie heeft op woensdagavond 17 april een woning doorzocht aan de Linnenweverstraat in Zwolle. Aanleiding was een tip dat er in de woning vermoedelijk explosieven aanwezig zouden zijn.

Omstreeks 20.30 uur is de politie de woning binnengegaan. Daar werden verdachte stoffen aangetroffen, waarna de EOD werd ingeschakeld. Omstreeks 23.00 uur is de EOD begonnen met het verwijderen van de stoffen uit de woning. Uit onderzoek zal moeten blijken welke stoffen het precies betreft. Er hoeven geen woningen te worden ontruimd. De Linnenweverstraat blijft voorlopig afgesloten. De politie heeft in verband met deze zaak een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden.
Bij de zoeking is ook illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit is in beslag genomen.

Aangetroffen in de woning:

O.a. meerdere kilo’s grondstoffen voor de vervaardiging van explosieve(n) stoffen / vuurwerk. Grote voorraad consumenten- professioneel vuurwerk. Een dummy pistool, een veerdrukwapen, een gas-alarmpistool, scherpe patronen en een stroomstootwapen.

Door de EOD zijn de explosieve stoffen gisteravond nog vernietigd / onschadelijk gemaakt. De samenstelling van de (grond) stoffen wordt nog in een laboratorium onderzocht.

De Zwollenaar blijft voor nader onderzoek ingesloten en wordt op 19 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De aanwezigheid van dergelijke stoffen en goederen in een (buurt) woning wordt als gevaarlijk en hoogst ongewenst voor de omgeving beschouwd.