Auto te water aan de Zomerdijk (update)

Henry-Wallinga©-Zomerdijk-Zwartsluis-03ZWARTSLUIS – Bij een verkeersongeval op de Zomerdijk (N334) in Zwartsluis is een man gewond geraakt. Hij is -naar verluidt- in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Twee inzittende kinderen bleven ongedeerd.

Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd, maar de auto is in het naastgelegen water terecht gekomen. Bij een snelle reddingsactie met de brandweer konden de twee kinderen snel worden gered. De man is na reanimatie overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak en de toedracht van het ongeval.

Update
De man die op zaterdag 13 april in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis is gebracht na een verkeersongeval op de Zomerdijk in Zwartsluis (rond 18.50 uur), is in de loop van de nacht overleden.

Het slachtoffer is een 35-jarige man uit Zwartsluis. Hij reed met twee kinderen in zijn auto over de Zomerdijk en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, waarop de auto half in het Meppelerdiep belandde. Omstanders zijn te hulp geschoten en konden de kinderen (een meisje en een jongen van 6 jaar uit Zwartsluis) in veiligheid brengen.

De brandweer heeft de man uit de auto gehaald; na reanimatie door eerst de brandweer en vervolgens de ambulance werd de man in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. Daar kwam hij vannacht te overlijden.