3 gewonden en een enorme ravage na ongeval op A28

Henry-Wallinga©-A28-Lichtmis-11DE LICHTMIS – Op de snelweg A28 zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ter hoogte van “De Lichtmis” drie gewonden gevallen. Een auto met daarachter een paardentrailer, geladen met een hakselaar en ander gereedschap, kwam door onbekende oorzaak tegen de vangrail, waarna de combinatie onbestuurbaar werd. De auto sloeg om en de aanhanger met de totale inhoud kwam iets verderop tot stilstand. Een daarachter rijdende auto met daarin drie personen botste hierop.

Twee inzittenden van deze auto en de bestuurder van de getroffen combinatie zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De opgeroepen brandweerkorpsen van Zwolle en Staphorst hoefden -ondanks hun oproep- niet in actie te komen. De enorme ravage werd door Bergingsbedrijf Leerentveld en medewerkers van de firma van der Kolk opgeruimd nadat alles digitaal was vastgelegd door een medewerker van de verkeersongevallendienst. De snelweg is enkele uren afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid via de parallelweg.