Beschonken bestuurder raakt bijna te water

Henry-Wallinga©-Havezathenallee-Zwolle-06ZWOLLE – Een alcomobilist is vrijdagavond op de Havezathenallee met zijn auto bijna te water geraakt. De man kon zijn auto niet meer onder controle houden, botste tegen een lantaarnpaal en kwam vlak boven een sloot tot stilstand. Bij de politie kwam de melding rond 22:00 uur binnen. Gezien de aard van de melding werden ook de brandweerkorpsen van Zwolle en Hasselt opgeroepen. De man kon onder begeleiding van het medisch personeel uit zijn auto stappen en plaatsnemen in de ambulance voor een onderzoek. Voor de brandweer was er niets te doen.

Tijdens het onderzoek in de ambulance werd de man door agenten onderworpen aan een blaastest omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed was. Na controle bleek dat de man geen letsel had opgelopen bij zijn uitstapje. De uitkomst van de blaastest was aanleiding om de man over te brengen naar het politiebureau voor een uitgebreid ademanalyse. Zijn beschadigde auto werd ondertussen door bergingsbedrijf Leerentveld uit de berm getrokken en tijdelijk gestald bij het bedrijf. De uitslag van het onderzoek is momenteel nog niet bekend.