Brand op passagiersschip

Henry-Wallinga©-Passagiersschip-Hasselt-04HASSELT – De brandweerposten van Hasselt en Genemuiden werden vannacht opgeroepen voor een scheepsbrand. Aan de Ambachtsweg zou een passagiersschip in brand staan. De bemanning die aan boord was werd gewekt door het automatisch brandalarm. In verschillende vertrekken was rook waargenomen en hierop werd doorgealarmeerd naar de meldkamer.

Bij aankomst werd de blusgroep van Hasselt opgevangen door de bemanning welke de situatie uitlegde aan de bevelvoerder. Uitleg was eigenlijk niet nodig want het schip heeft in 2010 deel uitgemaakt van de jaarlijkse korpsoefening waarbij alle drie de posten hebben deelgenomen.

Na controle bleek dat de stroomgenerator het had begeven en dit zorgde voor de rookontwikkeling. Nadat de vertrekken waren geventileerd konden de manschappen weer inrukken. Post Genemuiden is wel ter plaatse geweest maar hoefde niet in actie te komen. Overigens waren er geen passagiers aan boord van het schip.