Schoorsteenbrand bij Landgoed “De Oldenhof”

Henry-Wallinga©-LandgoedOldenhof-Vollenhove-01VOLLENHOVE – Zaterdagmiddag werden de bewoners van Landgoed De Oldenhof in Vollenhove opgeschrikt door de rookmelders die in het huis afgingen. De melder was geactiveerd doordat er brand was ontstaan in het schoorsteenkanaal. Brandweerposten van Vollenhove en Zwartsluis alsmede een hoogwerker vanuit Zwolle werden naar de Oppen Swolle nummer 7 gestuurd. Door onbekende oorzaak kon de tankautospuit van Vollenhove niet uitrukken waardoor even later brandweer Hasselt ook werd gealarmeerd. De manschappen van Zwartsluis waren snel ter plaatse gingen op onderzoek, gevolgd door de post Hasselt die snel begonnen met het opbouwen van de waterwinning.

Het rokende kanaal werd al snel gevonden en geïnspecteerd. Ondanks dat het pand met enige regelmaat wordt bezocht door schoorsteenvegers was het kanaal toch dichtgeslibd. Het kanaal kon vanaf het platte gedeelte op het dak grondig worden geveegd zonder de inzet van de hoogwerker.

Na ruim een uur konden de spullen weer worden ingepakt en keerden de wagens weer richting Zwartewaterland.