Zeer grote brand in bedrijfsverzamelgebouw

Henry-Wallinga©-Taxi-Meppel-02MEPPEL – Zondagmiddag rond kwart over twee werd brand gemeld bij Dijkman Autoschadeherstelbdrijf aan de Setheweg in Meppel. Grote rookwolken deden het ergste vermoeden en er werd dan ook al snel opgeschaald naar ‘middelbrand”, “grote brand”, “zeer grote brand” en om 14:34 uur naar GRIP-1, waarop brandweereenheden uit de wijde omgeving -zelfs een meetploeg uit Dedemsvaart en groot-water-transport uit Friesland- zich naar de plaats des onheils spoedden.

De brand bleek niet te woeden in het pand van het schadeherstelbedrijf, maar in het achterste deel van een even verderop gelegen bedrijven-verzamelgebouw, waarin een taxibedrijf gevestigd was. De brandweer bracht uit een ander deel van het gebouw een rubberboot, en uit 932 daterende Lincoln KB 12-cilinder oldtimer auto en een oldtimer motorfiets in veiligheid, alsmede een camper.
De brandweer, die circa honderd man inzette, was de brand tegen half zeven zondagavond meester.