Twee gewonden bij explosie op woonboot

Henry-Wallinga©-Woonboot-Berkum-11ZWOLLE – Bij een explosie op een woonboot aan de Dijkzichtweg in Zwolle zijn zondag 13 januari de twee bewoners, een 72-jarige man en een 69-jarige vrouw, zwaargewond geraakt. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De explosie vond omstreeks 09.50 uur plaats en was tot ver in de omtrek te horen. Omwonenden snelden direct naar de zwaar beschadigde boot toe om hulp te verlenen. De man stond met ernstige brandwonden op de kade. De vrouw werd na enige tijd in het water ontdekt. Het lukte eerst niet om de vrouw uit het water te krijgen. Uiteindelijk konden vissers en brandweerlieden de vrouw op de kant krijgen. Ze had toen al bijna 15 minuten in het ijskoude water gelegen. De man en de vrouw zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De woonboot werd in zijn geheel verwoest en is niet meer bewoonbaar. Ook de auto van de bewoners, die voor de woonboot geparkeerd stond, raakte beschadigd. De twee katten van de man en de vrouw zijn nog vermist.

Uit een eerste onderzoek van de politie en de brandweer zijn aanwijzingen gevonden dat het om een gasexplosie ging. Ook is uit het onderzoek gebleken dat het om een ongeval gaat. Het onderzoek wordt daarom overgenomen door de verzekeraar. Deze zal onderzoeken wat precies de oorzaak is geweest.