Auto op de kop in sloot

Henry-Wallinga©-Auto-in-sloot-A28-07STAPHORST – Op de A28 ter hoogte van Rouveen is in de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari een automobilist met zijn auto op de kop in het water beland, nadat hij de macht over het stuur was verloren. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 02.40 uur. Getuigen verklaarden dat de 26-jarige automobilist uit Amersfoort tijdens een inhaalmanoeuvre begon te slingeren, tegen de vangrail botste en vervolgens via de berm op de kop in het water terecht kwam. De getuigen die het ongeluk zagen gebeuren, hebben geprobeerd hem uit de auto te halen, maar dit lukt niet omdat het autoportier niet open wilde. Wel hebben ze steeds tegen het slachtoffer gepraat om hem bij bewustzijn te houden. De man kon gelukkig net zijn hoofd boven water houden.

Brandweerkorpsen van Staphorst, Nieuwleusen, Zwolle en Hasselt werden met spoed naar het ongeval gestuurd. Met behulp van de lier van het hulpverleningsvoertuig werd de auto direct uit het water gesleept, waardoor de man uit de auto kon worden bevrijd. Hij is met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. Duikers hebben de sloot nog onderzocht op eventuele inzittenden maar hiervan was geen sprake. De man maakt het naar omstandigheden goed.