Twee fietsers aangereden door dronken automobilist

STAPHORST – Op de Klaas Kloosterweg West raakten in de vroege ochtend twee fietsers gewond, nadat zij beiden werden aangereden door een 18-jarige automobilist uit dezelfde plaats. Deze bestuurder bleek onder invloed van alcohol.

De twee fietsers, een 18-jarig meisje en een 22-jarige jongen uit Staphorst zijn vermoedelijk van achter aangereden door de automobilist. Het meisje liep onbekende verwondingen op aan haar schouders, nek en armen. De jongen liep een hoofdwond op. Beide slachtoffers werden voor verder onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De ademanalyse van de automobilist, een beginnend bestuurder, gaf een uitslag van 490 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.