Nieuw voertuig in kazerne Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Sinds enkele weken staat er achter de roldeuren van de brandweerkazerne een fonkelnieuw voertuig. Dit voertuig, een Renault Midlum met maar liefst 270 PK, vervangt de 19 jaar oude Iveco die dienst deed als personeel en materieel voertuig. De nieuwe 1883 zal deze rol overnemen maar heeft nog een extra taak. De bak van de Renault is gevuld met enkele honderden meters slang zodat zij ook ingezet kan worden voor een watertransport.

Het voertuig is dus met name bedoeld om de waterwinning over grotere afstanden mogelijk te maken. Te denken valt dan aan waterlevering in het buitengebied en industrieterrein maar ook aan de oude binnenstad. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat de bluswatervoorziening op die drie punten slecht gesteld is.

Ook zit er in deze vrij unieke PMS (personeel/materieel/slangenwagen) ook de nodige materialen voor stormschades, extra ademluchttoestellen, ladders en nog veel meer. De PMS kan eveneens ingezet worden als trekkend voertuig voor de motorspuitaanhanger of voor het brandweervaartuig.