Twee gewonden bij aanrijding op Kamperzeedijk

KAMPERZEEDIJK – Bij een flinke aanrijding op de Kamperzeedijk zijn zaterdagmiddag twee gewonden gevallen. Een MG B Tourer oldtimer uit 1973 reed vanuit Genemuiden richting Kampen, toen het net na Kamperzeedijk-West misging. Door onbekende oorzaak kwam de oldtimer in aanraking met een Suzuki Alto. Met de linker voorzijde werd de tegemoetkomende auto ter hoogte van het achterscherm geraakt. Hierdoor raakte de MG uit de juiste koers en kwam al glijdend op de verkeerde rijbaan. Hier reed net op dat moment een vrouw in een Opel Corsa, die haar autootje ongewild in de flank boorde. De man kwam naast de weg net voor een kolk tot stilstand.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek, dat de man niet bij bewustzijn was. Hierop werd er assistentie gevraagd van het Mobiel Medisch Team, dat met de Lifeliner 4 heli naaar de ongevalslokatie vloog. De vrouw in de Opel was goed aanspreekbaar, maar had wel pijn. Zij kon onder begeleiding van het medisch personeel zelf op de brancard gaan liggen. De twee gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallendienst had al snel de oorzaak van het ongeval in kaart, mede door de duidelijke getuigenverklaringen. Het precieze botspunt kon niet worden gevonden. Na de nodige foto’s en metingen te hebben gedaan gaf de V.O.A de voertuigen vrij en mocht berger Hooikammer de twee wrakken van de weg halen en afvoeren. Hierna werd de dijk -na een afsluiting van ruim anderhalf uur- vrijgegeven voor het verkeer.