Opnieuw wateroverlast aan de Veldweg

ZWARTSLUIS – Opnieuw zorgt een flinke regenbui voor veel overlast voor de bewoners van de Veldweg. Ook vandaag bleek de riolering niet opgewassen te zijn voor het vele hemelwater. De bewoners van nummer 3 zagen hoe het water in de straat maar bleef stijgen en namen contact op met de brandweer.

Dit inmiddels bekende straatje stond voor de tweede keer in één maand blank. Ditmaal was het water echter zo hoog dat de woning binnenliep. Met de motorspuitaanhanger en de pomp van de tankautospuit werd de straat leeggepompt.

Angstig hielden de bewoners de buienradar in de gaten en hoopten dat het voor de rest van de dag droog bleef om herhaling te voorkomen.

Ook in Genemuiden zorgden de flinke regenbuien voor veel overlast. Zo moest de brandweer van Genemuiden er 3 keer opuit om mensen te hulp te schieten. De grote hoeveelheid neerslag was te veel voor de riolering en zette binnen enkele minuten vele straten van Genemuiden blank. Hierdoor liep het water enkele woningen aan de Helling, Prinses Julianastraat en aan de Admiraal de Ruyterstraat binnen. Met behulp van dompelpompen werd het water weggepompt.